Expandeco je firma, ktorá pomáha e-shopom pri expanzii a aktuálne má ambíciu kúpiť medzinárodnú logistickú firmu s obratom 12,4 mil. EUR a ziskom EBITDA 1 ml. EUR.

Aby túto akvizíciu dokázali zrealizovať, potrebujú na to aj externý kapitál a ako jeden zo zdrojov financovania vybrali platformu Crowdberry, vďaka ktorej sa aj ty môžeš stať spolumajiteľom Expandeco a podieľať sa tak na strategickej expanzii firmy.

O tom, prečo sa rozhodli pre tento krok a čo všetko obnáša získavanie kapitálu cez Crowdberry, mi porozprával Tomáš Vrtík, CEO a spoluzakladateľ Expandeco.

V rozhovore sa dozvieš:
00:25 Nedávno ohlásili veľkú novinku a tou je raisovanie kapitálu prostredníctvom platformy Crowdberry. Prečo sa rozhodli pre tento krok?
03:33 Ako vyzerala príprava na launch kampane, čo všetko bolo treba pripraviť a pre aké typy firiem je vhodná platforma na získanie kapitálu?
07:27 Nový kapitál chcú využiť primárne na akvizíciu medzinárodnej logistickej spoločnosti. Ako veľmi to ovplyvní ich stratégiu a aké nové služby chcú e-shopárom ponúknuť?
10:00 Celkovo ako Tomáš vníma zmeny na e-commerce trhu v CEE regióne za ostatné roky a kde vidí pozíciu Expandeca v tomto systéme po avizovaných strategických zmenách?
12:34 Ako vníma náladu u svojich klientov? Ktorí podľa neho zvládajú zmeny na trhu lepšie, vidí tam nejaké spoločné znaky?
14:47 Ako veľmi sa zmenilo Expandeco od založenia firmy a čo Tomáš považuje za kľúčové míľniky doteraz?
20:27 Aký by mal byť mechanizmus celej investície/transakcie po uzatvorení kampane. Ako sa zmení štruktúra spoločnosti?

👑 Ak ťa tento rozhovor zaujal, pridaj sa do komunity e-shopárov na https://www.eshopovykral.sk a čerpaj know-how pre dlhodobé zvýšenie ziskovosti projektu. 🚀

Projekt Eshopový kráľ podporujú:
Expandeco
Packeta

Blueweb
vshosting

Strih: Filip Duffala @filip.duffala_videography