Ikonická Kamenná chata alebo skrátene Kamienka je turistická chata ležiaca v Nízkych Tatrách, tesne pod vrcholom Chopku v nadmorskej výške 1985 m. n. m. Chata v minulosti slúžila ako útulňa pre robotníkov, ktorí budovali lanovku na Chopok. V 70. rokoch v nej zasa bývali vysokoškolskí študenti, ktorí stavali turistické chodníky na hrebeni Nízkych Tatier. Chata bola niekoľko krát rozšírená a dnes je z nej krásna, moderná, vysokohorská chata, ktorú je radosť navštíviť.

Vypočujte si FPOHO podcast S „Batohom cez hory“ a dozviete sa viac o chate plnej zlatých ľudí, aktuálnych prevádzkarov, ktorí svoju prácu vykonávajú už 25. rokov s veľkou láskou a odhodlaním. Podcast vznikol s podporou DOXX – Stravné lístky .

Tento podcast sme vytvorili pre všetkých milovníkov Tatier, a najmä pre sledovateľov facebookovej stránky TATRY (https://www.facebook.com/VysokeTatryHighTatras). Na obsahu spolupracovala Petra Tvrdá, zvuk zabezpečil Jaro Kizek a od mikrofónu vás chatami sprevádza Vladko Suchanič. Aj cez naše podcasty lepšie spoznávajte vrcholy Vysokých, Belianskych, Západných a Nízkych Tatier.