Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie. Dr. Martina Ribar Hestericová je vyštudovaná chemička a popularizátorka vedy. Okrem vedeckej žurnalistiky pracuje ako Science Communications a PR Manager pre švajčiarsku farmaceutickú firmu Lonza. Vypočuj si zaujímavé vysvetlenia faktov.

Epizódy

episode thumbnail

33: Ako pripraviť paradajkovú omáčku bez pridania cukru?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

32: Ako funguje airbag?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

31: Prečo nás žihľava popŕhli?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

30: Ako sa zbaviť škvŕn na bielych tričkách či košeliach?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

29: Prečo pri krájaní cibule plačeme a ako sa tomu vyhnúť?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

28: Ako vznikajú štvorlístky a viaclístky?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

27: Prečo je voda v alpských jazerách tyrkysová?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

26: Prečo tvrdý alkohol lepšie chutí vychladený?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

25: Prečo nedávame paradajky do chladničky?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

episode thumbnail

24: Čo znamená biely povlak na čokoláde?

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.

Známa chemička Martina Ribar Hestericová v Hemendexe vysvetľuje každodenné situácie z hľadiska chémie.