Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hostkou je cukrárka a majsterka pečenia, Jozefína Zaukolcová.

Ako sama hovorí, narodila sa pre cukrárstvo. Je vyučenou cukrárkou, 30 rokov je pedagogička na strednej škole, kde odovzdáva svoje skúsenosti mladej generácii cukrárov a kuchárov. Získala medailu sv. Gorazda a medailu sv. Vavrinca za výnimočný rozvoj stredného odborného školstva a cukrárstva. Jožku môžete poznať napríklad z televíznej relácie Pečie celé Slovensko. Je autorkou kníh o pečení, pôsobí v Slovenskom zväze kuchárov a cukrárov a je bývalou členkou tímu slovenskej reprezentácie, s ktorým získala množstvo medailí na medzinárodných súťažiach.

V podcaste sa tiež dozviete:

▶️ Ako sa Jožka dostala k cukrárstvu a čo ju motivovalo naplno sa venovať tomuto odboru

▶️ O veľkom fiasku, ktoré neskôr prinieslo množstvo úspechov a medailí z medzinárodných súťaží

▶️ O školstve, pečení a varení so študentmi počas dištančného vzdelávania

▶️ Ako sa najlepší učia od najlepších

▶️ Či je slovenská cukrárina taká chutná ako tá svetová

▶️ Či má Slovensko jeden charakteristický národný zákusok

▶️ Aký je rozdiel medzi zákuskom, koláčom, múčnikom a dezertom

▶️ Či je možné prísť s niečím novým a prelomovým v cukrárskom svete

▶️ Kde najradšej trávi svoj voľný čas

▶️ O relácii Pečie celé Slovensko

▶️ Tipy na kombinácie chutí: rebarbora s hruškami či malinami, želatína s tvarohom, hrušky s ananásom a ďalšie chutné spojenia

Vďaka životným okolnostiam sa tak dostala v strojárskom meste na výberovú cukrársku školu, ktorú si zamilovala a tento obor sa stal jej životným poslaním. 

CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk