Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár a zakladateľ pekárenského bistra Oli’s, Oliver Vozárik.

„Vraciame sa späť k tomu, že si ľudia chcú kúpiť pečivo v malom obchodíku. Prečo budujeme práve pekárenské bistro? Nechcel som sa vzdať varenia, preto som ho v bistre ponechal. Chcel som mať pekáreň a zároveň aby to bola výrobňa s malou predajňou. Inšpiráciou pre mňa sú napríklad Taliansko alebo Dánsko, kde ti upečú čerstvý chlieb, spravia ti k tomu raňajky, mäsko a máš príjemné pekárenské bistro. Chceme mať hlavne slovenské výrobky, podporiť lokálcov a keď mi zákazník povie, že som mu navaril jedlo zo super vajec, tak ja mu poviem, že tu priamo na predajni si ich kúpiš“, pozýva Oli na návštevu podniku Oli’s, ktorý by sa mal otvárať už v novembri.

V podcaste sa tiež dozviete:

▶️ Čo môžete očakávať v jeho novom pekárenskom bistre

▶️ Aké má skúsenosti so zariaďovaním podniku v súčasnej dobe

▶️ Aké skúsenosti nazbieral, keď robil v Le Monde a catering UFO

▶️ Čo všetko zažil v kuchyni, keď žil s partnerkou v Taliansku

▶️ O malom street foode, ktorý s bratrancom otvorili v Brezne

▶️ Či vie byť dobré gastro aj v iných slovenských regiónoch ako v Bratislave

▶️ Prečo sa netreba báť rozbehnúť podnik takmer kdekoľvek na Slovensku

▶️ Čo najlepšie a čo najhoršie kedy ochutnal

▶️ Čo Oliho najviac baví na varení a ako sa zmenili jeho chute odkedy sa stal otcom

▶️ Recept na paprikáš s kari a haluškami

„Prvý krok je sen. Najprv to začneš plánovať a keď presne vieš, že kde by si to chcel robiť, s kým by si to chcel robiť, ako by si to chcel robiť… To je podľa mňa alfa omega. Ľudia musia v prvom rade vedieť, čo chcú. Podľa mňa je dobrá nakopávačka, keď prídeš na to, čo vieš, že nechceš robiť. Lebo keď prídeš na to, čo nechceš, tak potom dokážeš prísť aj na to, čo robiť chceš.“, zdôvodnil založenie svojho ‚brand new‘ podniku Oli.

CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk