Prečo by sme mali mať počas Vianoc na stole makové koláče a oplatí sa jesť mak pravidelne? Aké farby maku existujú a ako chutia? Koľko mak vydrží a ako ho uskladniť? Môžeme ho mať v chladničke? Je nutné ho pred uskladnením pomlieť? Do akej nádoby ho nikdy nedávať, lebo v nej napáchne? Ako v obchode spoznáme kvalitný mak? Oplatí sa kupovať mletý? Čo znamená, keď je na obale napísané termostabilizovaný? Ako dokážeme spoznať, že sa nám doma mak pokazil? Čo sa dá ešte spraviť s horkým makom? 
S pestovateľkou maku Gabrielou Čechovičovou sme sa rozprávali aj o tom, prečo začala pestovať mak a či si môžeme doma na záhradke zasiať akýkoľvek, ktorý nájdeme v obchode. Prečo sa oplatí mak namočiť do studenej vody a kedy sa zalieva horúcim mliekom? Aký je rozdiel medzi potravinárskym a farmaceutickým? Je v každom maku trochu drogy? Budeme po ňom lepšie spať? Ako sa vyrába maková múka a kto by ju mal jesť? Prečo vyskúšať makový olej v jedle a kedy si ho votrieť do pokožky či vlasov? Môžu jesť mak tehotné ženy a deti?
Gabriela Čechovičová sa s nami podelila aj o recepty na svoju slávnu ťahanú štrúdľu, makovú plnku, oškvarkové pagáče s makom, bezlepkový makový závin a krupicovú kašu s makom.
Už sa na nás môžete aj pozrieť. Kliknite si na náš YouTube kanál!