Rastie na celom Slovensku? Môžeme si ho vykopať a presadiť do záhrady? Vydrží medvedí cesnak aj v kvetináči? Sú jedlé aj kvety? Ako si listy nepomýliť s jedovatou konvalinkou? Čo musíme spraviť ako prvé, keď prídeme domov s nazbieraným medvedím cesnakom? V čom sa líši od klasického kuchynského? V našom podcaste sa dozviete, ako ho spracovať, či ho môžeme mraziť alebo sušiť. Bylinkárka Iveta Henzelyová nám prezradila, kedy pomôže s únavou, ako vyčistí cievy a pľúca, na ktoré vedľajšie účinky sa máme pripraviť a koľko ho môžeme denne zjesť. Pomôže nám zbaviť sa parazitov a zlepšiť trávenie? Ako si vyrobiť liečivú tinktúru a mať tak osoh z medvedieho cesnaku počas celého roka? Do akých jedál sa hodí najlepšie a prečo je dôležité jeho sezónu využiť naplno! 

Ak máte akékoľvek postrehy k tomuto podcastu, napíšte nám na mail [email protected]

Už sa na nás môžete aj pozrieť. Kliknite si na náš YouTube kanál!