Kupujete si mlieko s vápnikom, párky s mäsom a jogurty s proteínom? Čo všetko sa dozvieme z obalu potravín a čo z toho je iba marketingový trik? Viete, aký je rozdiel medzi "farmárskou potravinou" a potravinou, ktorá sa na obale chváli, že je z farmy? Musí mať "slovenská potravina" všetky zložky naozaj zo Slovenska? A čo znamená, ak je niečo len "vyrobené na Slovensku" alebo je to označené ako "regionálna potravina"? Ako je to s veľkosťou fontu na etiketách? Aký je rozdiel medzi dátumom spotreby a dátumom minimálnej trvanlivosti? Čo predstavuje pojem dátum zmrazenia a dátum prvého zmrazenia? Prečo sú niektoré potraviny balené v ochrannej atmosfére? Aj o tom, kde hľadať informácie o potravine, ktorá nemá obal, sme sa rozprávali s Anettou Vaculíkovou, lektorkou vzdelávania o kvalitnom a udržateľnom jedle.
powered by