Viete, že protizápalová strava nemusí byť vôbec časovo náročná? Stačí poznať pár zásad a vedieť, ako si vyberať potraviny, ktoré podporia naše zdravie a znížia riziko chronického zápalu. V tejto časti podcastu sme sa rozprávali s nutričnou terapeutkou Karolínou Bezecnou o tom, pre koho je protizápalová strava vhodná, ako rýchlo sa dostavia výsledky, aj aké chyby robíme najčastejšie pri nákupoch a ako si správne vyberať v obchode.  Zisťovali sme, ktoré sacharidy, oleje, koreniny a bylinky majú naozaj protizápalový účinok a či je rozdiel osladiť si kašu cukrom alebo medom. Ako je to s kávou, čajom či červeným vínom? Ktoré predstavujú protizápalový pitný režim? Čo si odborníčka myslí o fermentovaných potravinách, kokosovom oleji alebo tradičných slovenských jedlách. Dozviete sa aj to, či je slovenská kuchyňa skôr prozápalová, ktorým potravinám sa radšej vyhnúť a ako vyzerá ukážkový denný jedálniček. A samozrejme – rozoberieme 5 kľúčových zásad protizápalovej stravy, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie a jesť chutne aj farebne. S našim podcastom zistite, že protizápalová strava nie je žiadny striktný režim, ale praktický a chutný spôsob, ako podporiť svoje zdravie.

Ak máte akékoľvek postrehy k tomuto podcastu, napíšte nám na mail [email protected]
 

Už sa na nás môžete aj pozrieť. Kliknite si na náš YouTube kanál!