V dnešnom podcaste sme sa s odborníčkou na huby Veronikou Cyprichovou rozprávali o tom, aký je rozdiel medzi hubami a hríbmi. Ktoré si vieme dopestovať na balkóne, v záhrade alebo ich nájdeme iba v lese? Koľko húb by sme mali zjesť denne? Môžu sa jesť surové alebo sa musia vždy tepelne upravovať? Je nutné ich pred spracovaním umyť a môžeme ich krájať nožom? Musíme ich skladovať v chladničke? Ako dlho vydržia? Ako zistíme, že sú pokazené? Je lepšie ich mraziť alebo nasušiť? Sú huby usušené na slnku kvalitnejšie? Ktorá sa hodí na pizzu viac ako šampiňón, ktorá je ideálna na gril, rezeň alebo do polievky? Je pravda, že pravidelnou konzumáciou húb sa nám zlepší imunita? Ktoré druhy znižujú cholesterol, zlepšujú pamäť a ktoré pomáhajú pri tráviacich problémoch? Majú voľne rastúce huby viac vitamínov ako dopestované v umelom prostredí?