Sú proteíny a bielkoviny to isté? Kde všade sa nachádzajú a čo sa stane, ak to s nimi preženieme? Môže práve proteín za to, že sa nám kazia zuby alebo bojujeme s akné? Je pravda, že ak ho máme v strave priveľa, smrdí aj náš pot viac? Dokážeme dostatok proteínov získať aj z rastlinných zdrojov? Ako zistíme, koľko bielkovín naše telo skutočne potrebuje? Je rozdiel medzi dieťaťom, ženou, mužom a seniorom? Musíme si dať po športe tvaroh alebo vajíčko? A čo taká proteínová tyčinka? Má zmysel ju po tréningu jesť? Je proteínový jogurt hodnotnejší ako obyčajný biely? S biochemičkou Veronikou Hanákovou sme sa rozprávali aj o tom, či je lepšie proteínový prášok rozmiešať vo vode alebo v mlieku a či sa vôbec mlieko oplatí piť. Aký je rozdiel medzi rastlinným a klasickým? Oplatí sa držať bielkovinovú diétu a kupovať proteínový chlebík? Naozaj môžu proteíny za alergie a rakovinu?