Ako spoznáme kvalitné orechy? Je lepšie sušiť ich v škrupine  alebo vylúskané a kde ich skladovať? Oplatí sa ich pomlieť a odložiť? Dá sa rozoznať, či je orech ešte vhodný na konzumáciu? Môžeme jesť aj orechy z minulého roka? Existuje nejaký trik, aby sme si nazafarbili prsty pri zbere? Prečo by sme nemali vyhadzovať škrupiny a aké majú zdravotné účinky? Oplatí sa nasušiť si aj orechové listy? Priberieme z orechov? Naozaj prospievajú mozgu? Prečo sa ich oplatí jesť? Čo všetko sa skrýva pod škrupinkou nám prezradil pestovateľ orechov Ivan Leško. Rozprávali sme sa s ním aj o tom, ako v záhrade ochrániť vlašský orech pred škodcami. Koľko trvá, kým od zasadenia zozbierame plnú úrodu a či ich bude tento rok dosť pre všetkých.