Je lepšie dať si vločky s jogurtom alebo ako ovsenú  kašu?  Je pravda, že pomáhajú redukovať váhu a znižujú zlý cholesterol? Prečo by sme ich mali jesť, keď patria k sacharidom?  Aký je rozdiel medzi veľkými a jemnými vločkami? S biochemičkou a odborníčkou na ovsené vločky Veronikou Hanákovou sme sa rozprávali aj o tom, či ich  máme radšej povariť, fermentovať, upiecť alebo jesť surové. Čo je to "overnight" ovsená kaša a ako sa pripravuje? Je lepšie vločky zalievať mliekom alebo vodou? Koľko by ich mala zjesť žena, muž a kedy zaradiť vločky do jedálnička detí? Môžu jesť vločky aj diabetici? Kedy pomôžu pri zápche a kedy vedia uškodiť? Pre koho sú vhodné ovsené, ryžové, ražné, špaldové či pohánkové a aký je rozdiel medzi bezlepkovými a tými s lepkom? Odborníčka nám prezradila aj recepty s ovsenými vločkami, ktoré nezaberú veľa času a sú "za babku".