Pattisier alebo pastry chef je tradičné miesto v reštaurácií. Dokonca miesto z klasickej brigade de couisine, kuchynskej hierarchie ešte z 19. storočia. Jednoducho, je to človek, ktorý šéfuje zákuskom a koláčom a pečeniu a všetkému tomu okolo.Lenže, naša dnešná hostka nie je šéfkou dezertov v nejakej zážitkovej reštaurácií. Koncept fine diningu sa síce rozhodla ponechať, no všetko ostatné zahodila preč: výsledkom je haute cousine, v ktorej nájdete iba dezerty.Je ňou spolumajiteľka francúzskej ani nie tak cukrárne, ale skôr laboratória na dezerty Le Miam Barbora Puškáčová. A pýtať sa jej budeme, prečo sa vôbec rozhodla robiť koláčiky… a keď už, prečo rovno koláče zo sveta vysokej gastronómie.Dobrú chuť je týždenný podcast denníka SME o jedle, jedení, varení aj kulinárstve.