Doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc., MPH., pracuje ako gastroenterológ a okrem klinickej práce posledné roky bližšie študuje problematiku obezity, výživy a zdravého životného štýlu vo vzťahu k civilizačným chorobám so špeciálnym zameraním na prevenciu zhubných nádorov.
Je autorom viacerých publikácií z oblasti výživy: Vademecum zdravej výživy, Rakovina a výživa: mýty a fakty a Rakovina a výživa: mýty a fakty 2, v ktorých dáva odpovede na základnú otázku: akým spôsobom môže taký jednoduchý krok, akým je správna úprava stravy, pomôcť zlepšiť zdravie a zvýšiť kvalitu ľudského života.
Tentoraz sme sa v rozhovore zamerali na prevenciu obezity.
Dozviete sa:
- Čo hovoria štatistiky o detskej obezite.
- Čo je úloha rodiča v procese vytvárania si zdravého vzťahu k jedlu.
- Ako sa vyznať v spleti chaotických a protichodných odporúčaní.
- Aké návyky nás vedú k zdravému životnému štýlu.
- Čo je to vedomé stravovanie = mindful eating.
- Ako má vyzerať optimálny jedálniček.
- Aký je rozdiel medzi optimálnym a redukčným jedálničkom.