Doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc., MPH., pracuje ako gastroenterológ a okrem klinickej práce posledné roky bližšie študuje problematiku obezity, výživy a zdravého životného štýlu vo vzťahu k civilizačným chorobám so špeciálnym zameraním na prevenciu zhubných nádorov.

 

Je autorom viacerých publikácií z oblasti výživy: Vademecum zdravej výživy, Rakovina a výživa: mýty a fakty a Rakovina a výživa: mýty a fakty 2, v ktorých dáva odpovede na základnú otázku: akým spôsobom môže taký jednoduchý krok, akým je správna úprava stravy, pomôcť zlepšiť zdravie a zvýšiť kvalitu ľudského života.

 

Tentoraz sme sa v rozhovore zamerali na prevenciu obezity.

 

Dozviete sa:

  • Čo hovoria štatistiky o detskej obezite.
  • Čo je úloha rodiča v procese vytvárania si zdravého vzťahu k jedlu.
  • Ako sa vyznať v spleti chaotických a protichodných odporúčaní.
  • Aké návyky nás vedú k zdravému životnému štýlu.
  • Čo je to vedomé stravovanie = mindful eating. 
  • Ako má vyzerať optimálny jedálniček.
  • Aký je rozdiel medzi optimálnym a redukčným jedálničkom.