Priemerný Slovák minie za rok 466 plastových tašiek. Jedna takáto taška pritom dokáže prežiť aj tisíc rokov – všade tam, kam sa môže nezrecyklovaný odpad dostať.K plastovej „kríze“ prispievajú aj obaly rôznych produktov od potravín až po drogériu, ktoré už len sotva použijeme znova. V mnohých prípadoch však nie sú potrebné a rastie počet ľudí, ktorí si to uvedomujú.Keďže je potreba ekologického životného štýlu stále dôležitejšia, na popularite začala rásť práve bezobalová filozofia. V rámci nej sa aj na Slovensku objavuje čoraz viac obchodov, ktoré si osvojili myšlienku zero-waste, teda chcú vytvárať čo najmenej odpadu.V roku 2017 odštartovala manželská dvojica Daniela a Matúš Zvalovci prvú zero-waste pekáreň a bezobalový obchod na Slovensku U dobrožrúta. O dobrožrútoch, ale aj o tom, prečo sú potraviny na váhu drahšie a či nás čaká už len bezobalové nakupovanie sa Michaela Žureková porozprávala s Danielou Zvalovou.Podcast Medzi nami sa zameriava na ženské a lifestylové témy a je rozdelený na série. V aktuálnej sérii s názvom Prvé sa venujeme témam, ktoré sú prvé, jedinečné, dejú sa po prvý raz alebo v našich životoch zaujmú prvé miesto.Ak máte návrhy na zlepšenie alebo pripomienky, napíšte nám na [email protected].