Jedlo bezpochyby patrí medzi najdôležitejšie zložky života človeka. Správna životospráva, dostatok vitamínov a príjem potravy z kvalitných surovín dokážu človeka udržať zdravého a v dobrej forme.

Anetta Vaculíková je lektorkou vzdelávania o jedle, nadšenkyňou zdravej stravy a kvalitných potravín, udržateľného životného štýlu, veľkou gurmánkou aj vášnivou cestovateľkou.

V dnešnom podcaste s názvom Európske Slovensko nám povedala viac o tom, ako súvisí to, čo jeme, s naším zdravím a porozprávame sa aj o tom, ako na bezpečnosť a kvalitu potravín dohliada Európska únia.

Čo sa v podcaste Európske Slovensko dozviete?

  • Európsky úrad pre bezpečnosť potravín je kontrolný orgán, ktorý dohliada na to, čo sa k nám dostáva. Uvedomujú si ľudia, že niečo také existuje?
  • Ako je to s certifikátmi kvality? Čo znamenajú a komu sú určené?
  • Stratégia „Z farmy na stôl“ prináša jednoduchý model, podľa ktorého sa môžeme dostať ku kvalitným surovinám či potravinám ľahko a rýchlo. Ako ju vníma?
  • Čo by sme si mali pri nákupe určite všímať?