„Varenie je pre mňa životný štýl, moja láska. A kuchyňa je moja najvernejšia frajerka, lebo keď sa v nej niečo pokazí, tak som to jedine ja.“

Mal bujarú minulosť. Vždy bol veľmi živý, miluje akciu a dodnes neznáša stereotyp. V roku 2011, keď robil v Bratislave prvýkrát pocítil, že ho opustila iskra, kvôli ktorej v sebe nemal potrebný náboj a cítil sa vyhorený. A tak sa rozhodol, že príjme novú výzvu a vycestuje von, za hranice Slovenska, kde pôsobí dodnes.

Čo všetko už stihol zažiť počas pobytu v Taliansku a o veľkom množstve rôznych gastro-zážitkov Vám povie Mišo v nasledujúcich minútach podcastu so záverečným odkazom pre všetkých mladých ambicióznych kuchárov.

V podcaste sa tiež dozviete:

▶️ Čo všetko zatiaľ zažil počas svojej kariéry

▶️ O súčasnom pôsobisku v Tirolsku

▶️ Ako sa z basketbalistu stal šéfkuchár

▶️ Čím si musel prejsť ako mladý študent v kuchyni

▶️ Čo je podľa Miša základná výbava každého dobrého kuchára

▶️ Vďaka čomu dokázal rýchlejšie napredovať

▶️ Ako sám seba odmeňuje za dobre odvarenú robotu

▶️ O zážitku z Barcelony a 27-chodovom menu

▶️ Ktoré nezvyčajné kombinácie bežných domácich surovín najviac obľubuje

▶️ Recept na Mišove palacinky na prepálenom masle

„Pre mňa je najväčší sen, keď mám svoj domček, v záhrade si môžem posedieť s rodinou, najlepšími kamarátmi a robiť im menšie pop-upy. Môže to byť kdekoľvek na svete, len nech to je u mňa doma, kde varím rodinné oslavy a podobne. To je pre mňa top & strop“, prezradil šéfkuchár Mišo Košík.

CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk