Shrey Kadam dokonale pozná indické jedlá a rád ich aj často varí. Prezradil nám, ako sa žije v druhej najľudnatejšej krajine sveta a aké sú v nej zvyky a sviatky. Kedy odporúča navštíviť Indiu, pri akej príležitosti v južnej Indii namaľujú kravy, ktoré mäso sa v Indii nekonzumuje, aká tradícia pri vítaní hostí je preňho najmilšia, čo do Indie a jej kuchyne priniesli Portugalci a ďalšie zaujjímavosti.

V sérii podcastov Aj my sme tu doma predstavujeme rôzne krajiny sveta v rozhovoroch s ľuďmi, ktorí sa v nich narodili, vyrastali a neskôr sa rozhodli žiť na Slovensku. Predstavia Indiu, Nepál, Kazachstan, Severné Macedónsko či Ukrajinu a prinesú aj zaujímavý predmet, ktorý pre našich hostí charakterizuje a pripomína rodnú krajinu.

V tejto časti Shrey predstaví masala daba – box s rôznym korením, ktorý sa používa pri varení. Chcel ho mal všade, kde bude variť, ako stálu spomienku na svoju rodnú krajinu, domácnosť a na svoju mamu.

Podcast pripravujeme v spolupráci s Gymnáziom C. S. Lewisa v Bratislave a jeho žiakmi, ktorí kladú našim hosťom zaujímavé otázky a zisťujú, čo vedia o ich krajine.

Foto: Riki Lifestyle, Pexels.
Hudba: Fired pies (relax. Indian spirit) by Error404 licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) License a Haratanaya Sree by Veena Kinhal licensed under a Public Domain License.