Divoké bylinky zaraďujeme bežne do jedla. Nepoužívame ich iba na liečenie, ale zameriavame sa na prevenciu.

Okolo seba máme zadarmo čerstvý, zdravý bylinkový supermarket, vďaka ktorému budeme zdravší a ušetríme aj veľa peňazí.

Napríklad žihľava má 6 krát viac vitamínu C a sedmokráska viac vápnika ako mlieko.
Bežne zaraďujeme divokosť do našej stravy nielen, keď sme chorí, ale ako prevenciu. Bylinky pridávame do smoothie, kaší, koláčov, zmrzliny.

Viaceré divoké bylinky aj fermentujeme a odkladáme si na zimu. Všetky púčiky sa dajú naložiť a odložiť. Bylinky nedávame do mrazničky, aby sa nepoškodili.

Venujeme veľkú pozornosť sezónnym bylinkám ako sú napríklad smrekové výhonky, z ktorých je výborný sirup, ale hodia sa aj do čokolády a smoothie nápoja. Púpavové kvety si môžeme aj vysmažiť a z jej koreňov vyrobiť chutnú kávu.

Pravosť bylín a to, či sú jedlé si viete overiť aj v aplikácii.