Mýty o vegánstve

Mýty o vegánstve

V druhej epizóde sme si pre vás hneď na úvod pripravili novinku; a to blok správ zo sveta vegánstva. 
Hlavná časť tejto epizódy bude zameraná na diskusiu a rozoberanie najčastejších mýtov o vegánstve a rastlinnej strave. 
Určite sa oplatí počúvať podcast až do konca, pretože aj tu sa môžete tešiť na novú rubriku – tipy na záver.

Obsah:

     Správy

  • 1:14 min “Zákaz klietkového chovu”
  • 1:42 min “Covid-19 u rastlinne stravujúcich sa ľudí”
  • 2:12 min “Zákaz chovu lososov v Argentíne”

     Diskusia

  • 3:29 min “Vegánstvo je extrémne” 
  • 9:02 min “Zlatá stredná cesta”
  • 11:43 min “Bielkoviny v rastlinnej strave”
  • 17:07 min “Vegánstvo je drahé”
  • 25:15 min “Rastliny cítia bolesť”
  • 31:23 min “Vegánstvo je neprirodzené”

     Tipy na záver

  • 40:29 min “Recept na humus”
  • 44:35 min “Využitie humusu”
  • 45:25 min “Odporučenie na médium”

Ak sa Ti táto epizóda páčila, poteší nás like, ak si myslíš, že by si ju mal vypočuť aj niekto iný, tak neváhaj a zdieľaj ďalej!

Komentár alebo pripomienku ku epizóde môžeš nechať na tomto instagramovom účte, kde nájdeš aj ďalší zaujímavý obsah, tak neváhaj a spoj sa s nami!

Všetky zdroje použité v tejto epizóde nájdeš na našom instagrame!

Recept na Humus:

  • 1 Cícer sklo/konzerva
  • 1 PL Tahini
  • Soľ a Mleté čierne korenie (množstvo podľa chuti)
  • Cesnak granulovaný (množstvo podľa chuti)
  • 1/2 citrónovej štavy (nepovinné)

Recept na Hukuku:

  • Humus + 
  • 1/2 – 1 KL Kurkumy
  • 1 konzerva sladkej kukurice

Postup: Všetko vymixovať do jemna, konzistenciu si upravujeme prilievaním štavy z cícera (aquafaba). V chladničke humus trochu zhustne. 
Servírovanie: posypeme s mletou červenou paprikou a na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou. 
Skladovanie: V chladničke 5-6 dní. 

Odporúčané médium: Cesta k vegánstvu

   Youtube:
https://youtube.com/channel/UCUxtN4sceQjHGFXnIbOXT4Q

   Web:
https://cestakveganstvu.webnode.sk

-> Vegavolt, podcast, ktorý Ťa nakopne! <-