„Šprintér sa tvorí veľmi dlho. Na to, aby bol človek rýchly, musí mať ideálnu genetickú výbavu (a ľahkú retiazku okolo krku). O výsledkoch rozhodujú extrémne detaily,“ začali svoje rozprávanie v dvanástom diele podcastu VJEM najrýchlejší Slovák, Ján Volko a tréner trénerov Dávid Brünn.

„Ohľadom Johnnyho stravy… bolo na čom pracovať. Nehovoríme o doplnkoch výživy, ale o zásadách stravovania. O každej stotine môže rozhodovať aj výživa. Spravili sme pre Johnnyho to, že sme ho odľahčili od množstva produktov a potravín, aby jeho organizmus stíhal pracovať. Nechceli sme mu dávať testovať všetky naše produkty, ale hlavne nám ide o to mu pomôcť,“ vysvetľuje Dávid Brünn.

„Najviac čo mi riešenie správnej výživy zatiaľ dalo je, že človek môže byť aj hladný. Lebo akonáhle som mal pocit hladu, zasýtil som ho čímkoľvek. Bolo tam kopec jedla, ktoré nepatrí do môjho tela… aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo už nemám taký rýchly metabolizmus ako kedysi. Už mi to nespaľuje tak, ako mojím 20-ročným kolegom, ktorí do seba môžu nahádzať hocičo a nepriberú ani gram. Toto bol môj najsilnejší moment, ktorý na sebe pociťujem,“ priznáva Ján Volko už po niekoľkých týždňoch spolupráce.

V podcaste sa tiež dozviete: 

▶️ čo ho prinútilo začať sa venovať zdravej výžive profesionálne

▶️ ako spolu začali spolupracovať a čo Jano hovorí na produkty VJEM

▶️ o dôležitosti špecializácie vo vrcholovom športe

▶️ aké sú ich vzájomné očakávania od spolupráce

▶️ v čom Jano vidí prínos značky VJEM pre spotrebiteľov

JA VJEM. A preto napredujem.