Tomáš Laca, víťaz Cuptasters roku 2018 na Slovensku a niekoľkých ďalších významných súťaží vo svete, školiteľ, nákupca zeleného zrna a prvý slovenský barista s certifikáciou Q Grader.

Tomáš mi vysvetlil, čo vlastne certifikát Q Grader obnáša a aké náročné je ho získať. Tiež mi porozprával niečo o jeho cestovaní po kávových farmách a či má reálne tretia kávová vlna pozitívny dopad na život farmárov.

Rozprávali sme sa aj o jeho začiatkoch, súťažení, vzťahu ku ostatným baristom a nakoniec mi prezradil aj jeho tajný recept na Aglio e Olio. No máte sa na čo tešiť. 🙂

Celý archív podcastov nájdete na: www.roastdifferent.com a určite sledujte aj môj instagram @marioadamcik, kde pridávam zaujímavé ankety a všetky zákulisné informácie podcastu.

A pokiaľ chcete sledovať môjho dnešného hosťa, tak @specialtycoffeebarista